— VINNÝ LÍSTEK —
Naše pečlivě sestavené, sezónní menu potěší vaše chutě
Bílá vína (z Moravy)
Freš, MZV, Piálek & Jäger
Nový Šaldorf, suché
280 Kč
Ryzlink vlašský Goldhamer, pozdní sběr
Zdeněk Peřina, Klentnice, suché
350 Kč
Muškát moravský, pozdní sběr
Vican, Mušlov, polosuché
350 Kč
Rulandské šedé, pozdní sběr
Stanislav Škrobák, Čejkovice, suché
350 Kč
Pálava, výběr z hroznů, Stanislav Omasta
Horni Bojanovice, polosladké
350 Kč
Veltlínské zelené, pozdní sběr
Herzánovi, Kobylí, suché
420 Kč
Bílá vína (zahraniční)
Vigna Roda Bianco IGT
Suché. Víno má slámově žlutou barvu. Vůně citrusových plodů, kterou
doprovází tóny ananasu a šalvěje. V chuti vínu nechybí příjemná kyselinka a minerální ovocná dochuť. Vinařství Vigna Roda, vinařská oblast Veneto, Itálie.
280 Kč
Pinot Grigio DOC Isonzo del Friuli
Suché. Víno má žluto-oranžovou barvu s měděnými odlesky. Vůně má
nádech zeleného jablka, sladkých citrusových plodů a vanilky. Chuť
otvírá jemný minerální tón, následuje příjemná kyselinka, tóny
červeného jablka, pomeranče a čerstvé chlebové kůrky. Vinařství
Masùt da Rive, vinařská oblast Friuli, Itálie.
450 Kč
Soave Classico DOC Castel Cerino
Suché. Víno se slámově žlutou barvou se zelenými odlesky. Vůně je
svěží, připomínající bílé květy zejména hlohu a třešní. V chuti naleznete
zelené jablko, švestky a šalvěj s elegantní mandlovou linkou na
konci. Jedná se o nejznámější bílé víno regionu. Vinařství Coffele,
vinařská oblast Veneto, Itálie.
450 Kč
Riesling Bermersheimer Hasenlauf
Suché. Víno má světlou a velmi jiskrnou barvu. Vůně citrusových
plodů a lipového květu doplňuje chuť čerstvého ovoce, zejména
broskve, žlutého jablka a kdoule. Příjemně minerální a vyvážené víno
s jemnou ořechovou dochutí v závěru. Vinařství Weingut Julius,
vinařská oblast Rýnské Hesensko, Německo.
450 Kč
Chiaraluna Bianco IGT Maremma Toscana
Suché. Víno má nepochybný charakter Středomoří a intenzivní vůni
tropického ovoce. V chuti jsou patrné kandované citrusové plody, bílý
pepř a vanilkový pudink. Chuť je výrazná s velmi dlouhou dochutí.
Největší víno vinařství z úžasné odrůdy Viognier. Víno je velice kladně
přijímáno těmi nejpřísnějšími vinařskými kritiky. Vinařství Muralia,
vinařská oblast Toskánsko, Itálie.
590 Kč
Růžová vína
Corbizzo Rosato IGT Maremma Toscana
Suché. Víno má příjemnou lososovou barvu. Ve vůni vynikají tóny
lesních jahod, růží a kvalitní mléčné čokolády. Chuť je příjemně
ovocná a svěží. Dochuť je značně dlouhá a intenzivní. Vinařství
Muralia, vinařská oblast Toskánsko, Itálie.
450 Kč
Červená vína
Primitivo Don Cosimo IGP Salento
Suché. Víno má intenzivní rubínovou barvu. Harmonická vůně s tóny zralého červeného ovoce a mírně kořenitým nádechem. Don Cosimo má sametovou chuť s elegantní kyselinkou a velmi příjemnými taniny.
Vinařství Cantine Due Palme, vinařská oblast Puglia, Itálie.
380 Kč
Chianti Colli Senesi DOCG
Suché. Víno má živou, intenzivní rubínovou barvu, která se zráním
mění v granátově červenou. Vůně je intenzivní a delikátní, s lehkým
nádechem fialek. V chuti má víno dobrou taninovou strukturu, je
příjemné, plné a vyvážené. Vinařství Vincenzo Cesani, vinařská oblast
Toskánsko, Itálie.
450 Kč
Valpolicella Superiore DOC
Suché. Víno má rubínovou barvu. Plná vůně zralého lesního ovoce,
zejména jahod a ostružin s jemnou konturou sušených květin. V chuti
je víno plné, šťavnaté s tóny lesních jahod s náznakem smetany a
čerstvého vanilkového lusku. Jedná se o jedno z nejlepších italských
vinařství, které je vyhledáváno milovníky poctivých vín po celém
světě. Velice limitovaná šarže. Vinařství Musella, vinařská oblast
Veneto, Itálie.
590 Kč
— Něco o našem víně —
Tato vinná karta vznikla za účelem propojení jednotlivých vůní a
chutí pokrmů a vín, které restaurace nabízí. Jídlo a víno jsou
nerozlučnými partnery a pokud konzumujeme jedno bez druhého,
ochuzujeme se o velkou část požitku.
Pro kvalitní jídlo vyrobené z prvotřídních a čerstvých surovin
bude vždy rovnocenným partnerem pouze poctivé víno. Tedy
víno vyrobené bez zbytečných chemikálií, kterými jsou například
herbicidy a pesticidy či široká škála dnes hojně používaných
chemických zvýrazňovačů chutí či přípravků zakrývajících
nejrůznější vady a choroby vína. Tyto látky samozřejmě škodí jak
samotnému vínu, tak našemu zdraví a z vína dělají spíše míchaný
koktejl než zdravý přírodní produkt.
Proto spolupracujeme pouze s vinaři, kteří mají jasnou vizi, vyhýbají
se nepřiměřeným a nepřirozeným zásahům do vína a
nepřetěžují keře nesmyslnými výnosy. Zároveň jde o vinaře, kteří
nejednají účelově a pěstují jen odrůdy patřící do dané podoblasti
či regionu. To vše jsou velice důležité aspekty pro zachování
odrůdovosti, odrazu terroir a zdravotní nezávadnosti vína.
Jedná se zejména o menší rodinná vinařství, která si stojí za
používáním šetrných technologií ve vinici i ve sklepě a díky své
tvrdé práci si vydobyla uznání nejen u vinných kritiků, ale i u
náročných konzumentů v předních gastronomických zařízeních
po celém světě.
Vína byla do vinné karty vybrána tak, aby zvýraznila a přitom
nezastínila chuť pokrmů a přinesla vám tak radostné emoce v
každém doušku.
Michal Vavřich
Hlavní sommeliér společnosti KOREK Wines